Alle taarten en cupcakes worden met liefde bereid.
Echter bevatten de grondstoffen voedingsstoffen die bij bepaalde mensen voor een allergische reactie of intolerantie kunnen zorgen. Deze noemt men allergenen.
De verplichte meldingslijst telt 14 van de meest voorkomende allergenen.
De allergenen die het vaakst terugkomen in bakkerijproducten staan hieronder in het vet:
1. Glutenbevattende granen (zoals tarwe en rogge, gerst en haver, spelt en kamut)
2. Schaaldieren
3. Eieren
4. Aardnoten
5. Soja
7. Melk
8. Noten (zoals amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
9. Selderij
10. Mosterd
11. Sesamzaad
12. Zwaveldioxide en sulfieten
13. Lupine
14. Weekdieren
Bij de bereiding van de taarten en cupcakes worden niet alle producten gescheiden bereid, dus kunnen de producten ook sporen van allergenen bevatten die er normaliter niet in zouden voorkomen (kruisbestuiving).
Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen.